Във всички ваксини има “следи” от живак


Помнете, че когато се казва „следи” (от живак) това се равнява на 2000 части на милиард – вижте таблицата по-долу за разяснение относно 0.5 части на милиард, 1, 20 и 200 части на милиард. Следите от живак са 2000 части на милиард!

От Gary Goldman
Ваксините със следи от тиомерсал,съдържат 1 микрограм живак на доза (http://www.fda.gov/cber/vaccine/thimerosal.htm). Терминът „следи” означава до 1 микрограм живак на доза. Например противогрипната ваксина с 0.0002% живак е еквивалент на 1 микрограм (µg) живак (Hg) за 0.5 милилитра или 2 µg живак на мили литър, което е като 2000 µg на литър или 2000 части на милиард!

» 0.5 части на милиард (ppb) живак е показано да убиват човешки невробластома клетки (Parran et al., Toxicol Sci 2005; 86:132–40).

» 2 части на милиард (ppb) живак е EPA (Американската агенция за околна среда) лимит за питейна вода (http://water.epa.gov/drink/contaminants/basicinformation/mercury.cfm).

» 20 части на милиард (ppb) живак ще унищожат нервната клетъчна структура (Leong et al., Neuroreport 2001:12733–7).

» 200 части на милиард (ppb) живак е нивото в течност, което Агенцията за опазване на околната среда ще класифицира като опасен отпадък!

» 2000 части на милиард (ppb) живак са „Следи от живак” във ваксините!

Следи от живак се броят за всяка ваксина. Количеството за максимално съдържание е за един литър течност. Противохепатитната, синфлорикс и други ваксини са 0.5 милилитра. ОСТАНАЛОТО В СПРИНЦОВКАТА Е ВОДА! 1 микрограм на 0.5 милилитра е като 2 микрограма на 1 милилитър. Ето защо от тези 0,5 милилитра, съдържанието на живак е 2000 части на милиард за един литър!

Ваксините не са без живак!

След много обществени спорове около съдържанието на живак в детските ваксинации “застъпниците за здраве в обществения интерес” (HAPI) отпуснаха 500 долара за да се изследват четири ваксини за съдържание на тежки метали. Флаконите са изпратени до независима лаборатория, която е специализирана в тестване на тежки метали.

Много производители доброволно започнаха да произвеждат предполагаемите “без живак” ваксини през 1999 година. Някои твърдят, че “следи” от живак, все още съществуват в крайния продукт, но количеството е значително намалено . Други твърдят, че се произвеждат изцяло без живак.

По време на разследването на въпроса, HAPI научили, че тиомерсал, 50% живачно съединение, все още се използва за производството на повечето ваксини и че производителите просто са го “филтрирали” в крайния продукт. Въпреки това, според Бойд Хейли, катедра по химия в Университета на Кентъки, живакът се свързва с антигенни протеини във ваксината и не може да бъде напълно филтриран.

Всичките четири тествани флакони съдържат живак, въпреки че производителите твърдят, че два от флаконите са без живак. Всичките четири флакона съдържат също и алуминий – девет пъти повече от останалите, което значително увеличава токсичността на живака и причинява смъртта на невроните в мозъка.

Съдържанието на живак от рутинните ваксинации в детството е свързана с настоящата епидемия на аутизъм, както и с множество други неврологични нарушения, засягащи децата. В момента едно на всеки шест деца са засегнати по някакъв начин и едно на 20 деца са с диагнозата аутизъм в сравнение с 1 на 10 000 преди живак съдържащите ваксини.

Позицията на д-р Хейли, както и HAPI, е че живак може да бъде открит във всяка ваксина, ако се използва стандартна апаратура. Съдържанието й трябва да бъде оповестено в листовката на продукта и на производителите не трябва да бъде позволено да обявяват продукта за “без живак”.

Изпълнителният директор на HAPI Dawn Winkler се срещна с представители на FDA в Силвър Спринг, Мериленд на 27 юли 2004 г. за обсъждане на неправилното етикетиране и изопачаване на съставки във ваксините, които са лицензирани от FDA. Ясно е, че е необходимо допълнително тестване. FDA имат възможност и власт да поемат необходимата проверка, но в момента тази задача е оставена на обществеността.

Добър филм по темата – Разкрития за живака